Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Lucka 15 - Du är min Son, i dag har jag fött dig

Christer Åberg
2023-12-15 14:01

Julkalender

Jesus är Guds Son.

Jesus är Guds Son.

Det råder ingen som helst tvekan. Gamla testamentet talar om att Gud har en Son och i Nya testamentet går profetiorna i uppfyllelse i Kristus Jesus. - Jesus Kristus är Guds Son!

Psaltaren 2:7 är en vers från Gamla testamentet i Bibeln och lyder:

"Jag ska förkunna om ett beslut: HERREN har sagt till mig: Du är min Son, i dag har jag fött dig."

Åter igen är det intressant att lägga märke till att Gamla testamentet talar om att Gud har en son - och denna son ser vi i nya testamentet är Jesus Kristus. Bibeln är skriven för att vi ska tro att Jesus är Kristus Guds Son och ha liv i hans namn.

Hela Bibeln handlar om Jesus, och i Gamla testamentet finns det profetior som i Jesus Kristus går i uppfyllelse i Nya testamentet.

Profetia om Messias

Denna vers är en del av Psaltarens andra psalm, som handlar om Guds suveränitet och makt över kungar och nationer. Versen refererar till en kunglig, messiansk person, och i Nya testamentet ser vi att det är en profetia om Messias, den utlovade frälsaren.

Bibeln är tydlig över att Jesus är Guds Son och att Gud "födde" honom på ett unikt sätt, vilket avspeglas i versen. I Nya testamentet finns en återkommande användning av titeln "Son" för att beskriva Jesus som Guds Son.

Det övergripande budskapet är att det finns en speciell relation mellan Gud och den kungliga eller messianska personen, vilket i Nya testamentet associeras med Jesus Kristus som Guds Son.

Jesu uppståndelse

I Nya testamentet, särskilt i Apostlagärningarna 13:33, används denna vers i samband med Jesu uppståndelse. Aposteln Paulus använder Psaltaren 2:7 för att förklara Jesu uppståndelse och den nya dimensionen av Guds förbund som detta medför.

Därigenom kopplas versen till Jesu roll som Guds Son och Messias, och den har tolkats i ljuset av både hans inkarnation (födelse som människa) och uppståndelse.

Citeras flera gånger

Nya testamentet citerar flera gånger Psaltaren kapitel 2 och vers 7:

Hebr 1:5 För till vilken av änglarna har han någonsin sagt: Du är min Son, jag har i dag fött dig? Eller vidare: Jag ska vara hans Fader, och han ska vara min Son?
Hebr 5:5 Så har inte heller Kristus förhärligat sig själv för att bli överstepräst, utan han som sa till honom: Du är min Son, jag har fött dig i dag,
Apg 13:30 Men Gud uppväckte honom från de döda. 31 Och han blev sedd under många dagar av dem som hade följt honom från Galileen upp till Jerusalem, de är hans vittnen inför folket. 32 Och vi förkunnar för er det glada budskapet, att det löfte som gavs till fäderna,33 det har Gud uppfyllt åt oss, deras barn, genom att han har rest upp Jesus, såsom det också står skrivet i andra psalmen: Du är min Son, i dag har jag fött dig. 34 Och angående att han har rest upp honom från de döda, så att han inte mer ska återvända till förgängelsen, det har han sagt på följande sätt: Jag vill ge er Davids heliga löften, de trofasta. 35 Därför säger han också på ett annat ställe: Du ska inte låta din Helige se förgängelsen. 36 För David insomnade ju, efter att han i sin generation hade tjänat Guds vilja och blev samlad till sina fäder och såg förgängelsen. 37 Men han som Gud har rest upp har inte sett förgängelsen.

Det råder ingen som helst tvekan. Gamla testamentet talar om att Gud har en Son och i Nya testamentet går profetiorna i uppfyllelse i Kristus Jesus. - Jesus Kristus är Guds Son!

Christer Åberg

#Jul #Lucköppning #Julkalender #Profetia #Jesus #Guds Son

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det lördagen den 15 juni 2024, vecka 24 och klockan är 15:35. Margit och Margot har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-06-15 14:35
Tack Gud för denna dag, att det gick bra med allt och att alla trivdes. Be för dem jag arbetar med. Amen

1 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Trollkarlen i Pafos avslöjad av Guds kraft

Simon Magus: Trollkarlen som försökte köpa Andens gåva

Flickan med spådomsanden

Betydelsen av Jesu dop

Bibeln är sann och Guds Ord

6 juni: Sveriges nationaldag - Gud välsigna Sverige!

Jesu ytterkläder predikar (Eller ”heliga u-svängar”)

Historien om ukulelen, stämning och köpråd

Jesus och skriften på marken: Räddad från domen

Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade


Senaste kommentaren

eva - 15/06-24 13:51
Viktig iakttagelse. I dag finns många som blandar kristna läror med ockultism och magi mm, som christer tar upp. New age-kristendom leder fel. Den sanna omvändelsen är viktig. Hjärtat måste vara rätt inför Gud. Jag tänker bl a på Matteus 7:21-23.

Skrevs i Simon Magus: Trollkarlen som försökte köpa Andens gåva


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM