Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Hamas gömmer sig bland civila israeler

Christer Åberg
2023-11-12 17:17

Israel

IDF.

Bild: Expressen.

Hamas gömmer sig bland civila israeler. Inte hundratusentals, men väl 233 stycken. Män, kvinnor och barn. De kidnappade dem i samband med massmordet på 1400 judar den 7 oktober 2023 och förde ner dem i Hamas 50 mil långa tunnelnätverk under Gaza. Terroristorganisationen som Israel nu krigar mot vill alltså "befria" hela israel och göra det judefritt, ta över landet och göra det till en muslimsk stat.

Exempel på förrädisk retorik och propaganda

En reporter på tidningen Expressen skriver och ställer den retoriska frågan: "Israels militära styrkor, IDF, hävdar att de gör vad de kan för att minimera antalet civila offer. Det stämmer förvisso att Gazas invånare gång på gång har uppmanats att fly söderut, samt att varningssamtal i viss utsträckning rings innan ett hus ska bombas. Men löftet om att allt görs för att skona civila håller bara fram till den hypotetiska frågan: hade stridstaktiken varit densamma om Hamas förskansat sig bland hundratusentals civila israeler? Förstås inte."

Kan exemplet bli tydligare på falsk förrädisk retorik? Hamas gömmer sig redan bland civila israeler. Inte hundratusentals, men väl 233 stycken. Män, kvinnor och barn. De kidnappade dem i samband med massmordet på 1400 judar den 7 oktober 2023 och förde ner dem i Hamas 50 mil långa tunnelnätverk under Gaza.

Det finns mer förrädisk retorik i artikeln. Bland annat om en "vän" som han träffade "under en halvtimme" i Gaza 2014 då det också rådde krig mellan Israel och Hamas. Här kan man få för sig att hans "vän" har dött i det nuvarande kriget, men det är ju inte alls säkert att han är död. Ska jag göra en recension på artikeln så är den helt meningslös, men väldigt bra som exempel på förrädisk retorik och propaganda.

Jag är en israelvän, men också människovän. Det är fruktansvärt att det nu råder krig och att människor dör. Både israeler och Gaza-bor. Det går inte som kristen att ställa sig bakom ett krig. Vi är inte för krig – vi är för fred. Jesus är den store fridsfursten (Jes 9:6), och han säger själv i Matteus evangelium kapitel 5:9: "Saliga är de som skapar frid, för de ska kallas Guds barn."

Be för judarna och muslimerna

Vi ska be för judarna så att de inser att det är Jesus som är Messias, Herren, så de kan ta emot honom, bli frälsta och räddade. För som det nu är förstår vi med utgångspunkt från Bibeln att en del av Israel har blivit förstockad så de inte ser vem Messias är (Rom 11:7).

Men vi ska också be för muslimerna så att även de kan ta emot Jesus Kristus och bli frälsta och räddade, eftersom det finns ingen annan frälsare än Jesus Kristus.

Vi ska berätta om Jesus för våra medmänniskor, både för juden, muslimen och för alla andra människor. För han är den enda frälsningen, både för juden och för muslimen och för alla andra människor.

Jesus kommer tillbaka

På TikTok får jag ofta kastat i ansiktet slogan som innehåller orden "free Palestine" (befria Palestina). Jag vet inte om alla förstår de ordens fruktansvärda betydelse. I det här sammanhanget menas inte Palestina i de palestinska områdena Gaza och Västbanken, utan det menas hela Israel.

Terroristorganisationen som Israel nu krigar mot vill alltså "befria" hela israel och göra det judefritt, ta över landet och göra det till en muslimsk stat.

Bibeln säger tydligt att det är landet Israel som Jesus ska komma tillbaka till. Med andra ord så är staten Israel kvar då Jesus Kristus kommer tillbaka hit till jorden. Det är inte utplånat!

Skulle inte staten Israel finnas kvar, då har ju Jesus inget land att komma tillbaka till. Därför vet vi med säkerhet att staten Israel inte är utplånad då han kommer tillbaka.

Dessutom vet vi också med säkerhet att Jerusalem inte heller är utplånad eftersom det är staden Jerusalem som Jesus kommer tillbaka till och ställer sig på oljeberget. Jerusalem kommer alltså också finnas kvar då han kommer.

Christer Åberg

#Israel #Krig #Gaza #Hamas #Media #Retorik

Dela:

10 kommentarer

Lars-goran Marklund - 13/11-23 02:33
Det onda tror att de kan vinna men jordens ljus är 💖Jesus. (Människan spår men ❤️Gud rår). Ett jordeliv ska bestå av Tro på (Universums härskare)❤️Jesus.
Vakna alla bedjare 👍💥👍
Bra Christer 👍💥👍


Christer Åberg - 14/11-23 12:57
Hamas har baser och kommandocentraler under flera sjukhus och skolor på Gazaremsan, uppger amerikanska och israeliska källor enligt flera medier.


Israelvänlig - 14/11-23 14:25
Sprid och dela sanningen!

https://youtu.be/uB_cwLKYthM?si=ZmvUHFV5ngJggf23

Israel tackar kristna som ber och står upp för Israel!👏

Fortsätt be för Israel och det judiska folket!🙏🇮🇱❤

Guds frid!🙏


Christer Åberg - 14/11-23 17:38
Desto längre den israeliska militären IDF tar sig i kriget mot Hamas desto mer avslöjas om hur terrorgruppen bedrev sin verksamhet. Nu har IDF släppt bilder från källaren på ett barnsjukhus som bland annat innehåller vapenlager.


Lars-goran Marklund - 15/11-23 03:57
Många öpnnar ej hjärtat för Mästaren
💖Jesus Kristus. Han kommer snart med skyarna. Be att människor vaknar för sanningen. Gode ❤️Gud rädda Israel och alla troende.
Bra 💥👍👍Christer


Stefan Rosman - 15/11-23 18:28
Om ni vill ha en mer Israelvänlig nyhetsinformation om kriget än vad den ofta vinklade informationen som svensk media ger, ladda då ner telegram och där söker ni på parousiamission Göteborg och gå med. Ni kan också söka på Amir Tsarfati men då är det på engelska.


Christer Åberg - 17/11-23 00:29
Jag såg en notis på nätet att Egyptens premiärminister har sagt att de hellre vill att alla Gazabor dör än att de låter dem komma in i Egypten.


Israelvänlig - 17/11-23 12:44
Till Stefan Rosman! Shalom! Jag håller fullständigt med dig!😊

Guds frid!🙏


Israelvänlig - 20/11-23 23:26
Profetiska nyheter 20/11
https://youtu.be/HXhTAivD3Xk?si=Sy1-OwR_G1J63KDH
Bevis att gisslan fördes till sjukhuset! Under sjukhuset finns Hamas tunnlar!36 israeliska soldater blev mirakelräddade, som är tacksamma för alla som ber för dem!🙏 Bön, sång och demonstration för Israel i Sverige!👏
Fortsätt be för Israel och det


Israelvänlig - 22/11-23 18:56
Erdogan hotar med att tillintengöra Israel! Därefter kommer en fruktansvärd storm över Turkiet!
https://youtu.be/WtnFI6sDX-A?si=ig0uuPy2zxxqhhQq

Vi lever sannerligen i ändens tid! Israels Gud som är vår Gud har redan börjat striden mot Israels fiender! Dock är detta inte Gog i Magog kriget eller Harmagedon! Fortsätt be för Israe!


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det fredagen den 12 juli 2024, vecka 28 och klockan är 11:50. Herman och Hermine har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-11 19:20
Be för mig har fått utstå så mycket förakt o respektlöst beteende av folk i upprätta mig gud låt mig någon gång få bli behandlad som ett gudsbarn jag är

5 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?

Gud blev människa

Avfallet eller uppryckandet

Prenumerera på nyhetsbrevet

Frälsningens mirakel


Senaste kommentaren

Lars-goran Marklund - 11/07-24 18:25
Be om Goda tankar!det ger goda handlingar. En mycket bra början. Ta emot 💖Jesus då lastar Herren av dig dina synder. Det viktigaste är att förlåta alla ogärningar som du blivit drabbad av. Bra ❤️👍❤️

Skrevs i Hur blir man Guds barn?


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM