Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Allah är inte Gud

Christer Åberg
2021-07-13 15:20

Allah är inte Gud

Bild: Aftonbladet.

För att bevisa att det är sant det jag säger ska vi ta en titt på muslimernas trosbekännelse "Jahada". Denna bekännelse viskas i det nyfödda barnets öra och är det sista som uttalas när personen ligger på dödsbädden.

Allah är inte Gud

Gång på gång får vi höra det ständiga "mantrat" att Allah betyder Gud, men stämmer det verkligen?

Nej, det stämmer inte. Detta är en medveten gjord feltolkning av språket och av fakta för att förvirra och vilseleda människor som inte kan arabiska och arabisk historia. 

För säger man att Allah är Gud så kan den västerländske personen som identifierar Gud med Bibelns Gud tro att det rör sig om den guden. På det viset blir han lurad och förledd. 

Det är ett faktum att på arabiska är gud "illah" eller "Al Illah" medan Allah bara är ett namn på en gud. Muslimerna menar alltså att Allah är illah.

Hedniska avgudar

Afrodite, Venus, Herkules, Oden med flera är namn på hedniska gudar. Inget av namnen betyder Gud utan de är namn på hedniska avgudar. På samma sätt är Allah ett namn på en hednisk gud.

Muhammeds far var en hedning, det vill säga för islam som kallade sig Abd Allah som betyder Allahs slav.

Därför var det inte Muhammed som myntade namnet Allah eftersom det redan hade etablerats århundraden före koranen och Muhammed. 

Muslimernas trosbekännelse

För att bevisa att det är sant det jag säger ska vi ta en titt på muslimernas trosbekännelse "Jahada". Denna bekännelse viskas i det nyfödda barnets öra och är det sista som uttalas när personen ligger på dödsbädden. Trosbekännelsen lyder på svenska:

"Det finns ingen annan gud än Allah och Muhammed är budbärare för Allah."

På arabiska:

"La illah il Allah Muhammed rassolla Allah."

Ordagrant betyder det att Allah är namnet på gud "Illah" och Muhammed är namnet på budbäraren för Allah. Med detta har jag bevisat att namnet Allah inte betyder Gud eftersom ordet för gud på arabiska är illah. Detta ord används i bekännelsen för att förklara att Allah är den ende guden enligt islam.

Om Allah betyder gud så skulle det då sägas:

"Det finns ingen annan Allah än Allah och Muhammed är budbärare för Allah."

Eller:

"Det finns ingen annan gud än gud och Muhammed är budbärare för gud."

Men muslimernas bekännelse låter inte så eftersom Allah är namnet på en gud och det rör sig inte om den bibliske guden.

Förrädisk retorik

Men på senare år har man översatt på svenska den muslimska trosbekännelsen fel. Man har översatt det med:

"Det finns ingen Gud utom Gud...” 

På det viset kan man få för sig att det rör sig om den bibliska Guden. Men det är en förfalskning som lurar människor. På samma sätt blir man lurad när muslimer säger "Gud" då de egentligen menar Allah och inte den bibliske guden. 

Därför blir man vilseförd i den muslimska retoriken då de säger att Gud inte har någon son eller barn. De menar då inte bibelns Gud utan koranens gud Allah. Och det är sant att Allah inte har någon son, utan det är Bibelns Gud som har en son, vilket det står om både i gamla testamentet och i nya testamentet. Därmed har jag åter igen bevisat att det rör sig om två olika gudar.

Men börjar den kristne diskutera med muslimen i tron att det rör sig om samma Gud blir han bortkollrad eftersom de talar om två olika gudar. 

Därför ska man alltid ta reda på vilken Gud muslimen menar när han talar om "Gud" innan man börjar diskutera, annars kommer inte diskussionen leda någon vart.

Bibelns Gud heter inte Allah

Det står ingenstans i Bibeln att Gud heter Allah. Faktum är att namnet Allah nämns inte alls i Bibeln.  Men vad heter Gud i Bibeln? Låt oss titta på den bibliska trosbekännelsen på vem Gud är:

5 Mos 6:4 Hör Israel! HERREN, vår Gud, HERREN är en.

Jes 44:6 Så säger HERREN, Israels Konung, och hans Återlösare, HERREN Sebaot: Jag är den förste och jag är den siste, förutom mig finns ingen Gud.

Här står det tydligt att Gud heter HERREN. Vad står det i den hebreiska grundtexten? Ordet för HERREN är YHWH och man tror att det uttalas YAHWEH. Det rör sig alltså inte om Allah. Med andra ord har Muhammed förvrängt den bibliska trosbekännelsen och gjort den arabiske avguden Allah till den ende guden.

Frälsningen

Jes 43:11 Jag, jag är HERREN. Förutom mig finns ingen frälsare.

Rom 10:9. För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst.

Det är när du bekänner att Jesus är Herren som du blir frälst. Alltså att du bekänner att Jesus är YHWH - YAHWEH. Jesus har fått det namnet av Fadern enligt Filipperbrevet 2.

Fil 2:9-11. Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.

Det står inte i Bibeln att du ska bekänna att Jesus är Allah för att bli frälst. En sådan bekännelse leder inte till frälsning eftersom Jesus inte är Allah. Jesus är HERREN - YHWH.

Gud eller Allah?

Jag ska till sist visa ett tydligt exempel på att Allah inte är bibelns Gud. I Malaysia fick de kristna inte översätta ordet Gud med arabiskans Allah för muslimerna. För då kunde ordet blandas ihop med den kristna bibliske Guden.

Men efter en lång domstolsprocess har de malisiska kristna fått tillåtelse att använda namnet och tre andra om det kommer med en varningstext som markerar att texten är kristen.

Behövs det några fler bevis? Allah är inte Gud!

Källa

Christer Åberg

#Islam #Allah #Muhammed #Villolära #Gud #Jahada #muslim

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det lördagen den 15 juni 2024, vecka 24 och klockan är 15:43. Margit och Margot har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-06-15 14:35
Tack Gud för denna dag, att det gick bra med allt och att alla trivdes. Be för dem jag arbetar med. Amen

1 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Trollkarlen i Pafos avslöjad av Guds kraft

Simon Magus: Trollkarlen som försökte köpa Andens gåva

Flickan med spådomsanden

Betydelsen av Jesu dop

Bibeln är sann och Guds Ord

6 juni: Sveriges nationaldag - Gud välsigna Sverige!

Jesu ytterkläder predikar (Eller ”heliga u-svängar”)

Historien om ukulelen, stämning och köpråd

Jesus och skriften på marken: Räddad från domen

Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade


Senaste kommentaren

eva - 15/06-24 13:51
Viktig iakttagelse. I dag finns många som blandar kristna läror med ockultism och magi mm, som christer tar upp. New age-kristendom leder fel. Den sanna omvändelsen är viktig. Hjärtat måste vara rätt inför Gud. Jag tänker bl a på Matteus 7:21-23.

Skrevs i Simon Magus: Trollkarlen som försökte köpa Andens gåva


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM